Fem månaders frånvaro

28 maj. Det var senaste gången jag uppdaterade bloggen. Det är givetvis helt oacceptabelt och jag ska verkligen se till att skärpa mig. Jag har inga ursäkter – i vart fall inga som är speciellt bra – så jag tycker att vi hoppar över den biten. Eftersom hösten och vintern är den tid på året då man ändå gärna stänger in sig på sin kammare för att slippa all skit som pågår utomhus tänker jag att jag ska försöka komma ikapp med bloggandet under de kommande månaderna. Att jag inte har skrivit något innebär ju förstås inte att jag inte utsatt mig för några endurodumheter, så det finns en del retroaktiva rapporter att skriva. Det har ju blivit lite av min grej, att skriva inaktuella rapporter.

Med försvarstalet avklarat går vi raskt in på vad som hänt sen sist och några smakprov på vad som komma skall:

Vierumäki Grand National

Det var här vi befann oss sist det begav sig. Jag skrev ju aldrig någon rapport från Finlandsäventyret, men det måste jag faktiskt göra. Det var inte bara färjeturen som var spektakulär under den här resan, utan även vurporna på en bana som inte passade mig över huvud taget. Rapport kommer alltså.

Stångebroslaget 2017

Jag körde Stångebroslaget i år också. Det ösregnade natten före tävlingen, vilket inte bara påverkade banan utan även nattsömnen och det allmänna välbefinnandet. För att spara pengar hade jag och Henning Penning – som jag nu lärt mig är något av en vildmarksmänniska – nämligen bestämt oss för att tälta i depåområdet, inklämda mellan dånande dieselaggregat, myrstackar och vilt festande medtävlare. Det här måste jag också se till att rapportera om. Inte bara om tältandet alltså, utan även om tävlingen. Men mest om tältandet. Kanske.

6-timmars (Sextimmars?) 2017

När jag kvicknat till från sommardvalan och väl börjat fundera på att anmäla mig till 6-timmars hade mina lagkamrater från förra året, Masen och Ferlin, redan blivit uppraggade av andra lag. Jag hörde mig för lite halvhjärtat om det fanns några andra lag som hade behov av en förare, men jag kände mig redan tillräckligt mycket som den ensamma ungen som sitter i ett hörn av klassrummet och äter lim, så det slutade med att jag bestämde mig för att skita i det hela. Jag vägrade dock låta mig nedslås (eller fatta vinken, beroende på hur man ser det), så jag åkte ändå till Bergbybanan med kameran i högsta hugg för att heja på klubbkompisarna och förhoppningsvis ta några balla, actionspäckade fotografier.

fokus

I ärlighetens namn skulle mina bilder nog göra sig bättre i Nature Photo Magazine än i Race.

När jag inte ägnade mig åt att fotografera grässtrån tjöt jag för full hals så fort en förare med min klubbtröja kom inom hörhåll. Jag måste dock ha gjort ett ganska dåligt jobb, för när jag efter tävlingen klafsade bort till depån för att gaffla med klubbkompisarna blev alla uppriktigt förvånade av att se mig. De hade förvisso hört att någon stod och gapade efter banan, men inte sett att det var jag utan trott att det var någon av traktens byfånar som hamnat på tävlingsområdet av misstag. Jag måste uppenbarligen jobba med mitt supporterskap.

Det bestående intrycket den här dagen var annars föraren som fräste runt spåret som en oljad blixt, betydligt snabbare än alla andra, iförd flanellskjorta.

flanell

Flanellskjorta rätt ut.

Det såg ut som att han kommit direkt från ett helgpass på bygget och fått så bråttom att byta om att han glömde kränga av sig blåstället innan start. Det var egentligen bara verktygsbältet som saknades. Men jag tycker banne mig att man får klä sig hur man vill om man kan köra så där snabbt. Jag hade inte klagat om han så hade haft bröllopsklänning på sig, så bra körde han.

Ovanstående är nog allt jag vill ha sagt om årets 6-timmars, så någon mer utförlig rapport blir det inte.

Ränneslättsloppet 2017

Förra året missade Masen Ränneslättsloppet. Han dubbelbokade en utlandsresa för att han inte kan läsa en kalender och missade därför tävlingen. Jag retade Masen för det där i flera månader och skulle säkert ha gjort det fortfarande, om det inte vore för den lilla omständigheten att jag i år dubbelbokade en utlandsresa för att jag inte kan läsa en kalender och därför missade Rätteslättsloppet. Det där med datum kan faktiskt vara skitsvårt och det är allt jag har att säga om den saken.

Gotland Grand National 2017

Kalendrar är svårt, som sagt. Det är just inga problem alls att anmäla sig sent till GGN – vilket jag och Masen gjorde i år – men om man inte är en lycklig ägare av en helikopter är man ändå förpassad till att ta sig till Gotland medelst färja, och de jävlarna blir snabbt fullbokade. Vi kommer fram till Gotland natten före tävlingen och kommer inte hem igen förrän på måndagkvällen. Den sena ankomsten kommer garanterat vara tortyr för mina klena tävlingsnerver och min närmast paniska fobi för att få nedslag på besiktningen, och inför hemresan uppstår ju frågan: Hur slår man ihjäl två dagar på Gotland i slutet på oktober? Gutefårsafari? Raukexkursion? En kvarting Explorer på en bänk i botaniska trädgården? Nån som vet? Det här lär jag i alla fall återkomma till i ett senare inlägg.

Endurons dag

Alla som  inte köpt Explorer för sina sista tvåhundringar borde ha anmält sig till Endurons dag; en heldagsföreläsning om enduroteori med bl.a. motorcykelsportens omslagspojke nr. 1, Anders Eriksson. Jag hade för 200 kr pantburk över och hann anmäla mig i tid, så på lördag sätter jag mig i skolbänken. Jag hoppas att jag får möjlighet att lära mig nåt jag kan mästra depågubbarna med vid nån klubbträning framöver. Det vore rejält fett att låta dem smaka på sin egen medicin.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Fem månaders frånvaro

  1. Dennis

    Hmm.. Hur gick VGN? Man blir ju nyfiken.
    Körde själv, och samma som du, första utlandstävlingen för mig. Och dessutom mitt livs andra tävling.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s