Anders Eriksson är trevlig på riktigt

Jag ska vara fullständigt ärlig: jag brukar inte titta på I huvudet på Gunde Svan. Det beror inte på att jag har något emot Gunde personligen eller ogillar programformatet, utan det handlar snarare om att mitt tv-tittande är ganska oregelbundet. Igår satt jag dock bänkad i soffan med min popcornskål redan en kvart innan programmet började. Veckans gäst var nämligen Anders Eriksson, sjufaldig världsmästare i enduro, moralisk vinnare av Mästarnas mästare samt någon som kan kränga ett däck på under minuten. Jag vet inte vad jag är mest imponerad av.

Avsnittet var riktigt, riktigt bra tv. Det måste till och med människor som är totalt ointresserade av motorcyklar medge (fast jag råkar ju veta att alla är intresserade av motorcyklar, så det vore ett högst teoretiskt scenario). Något som tycks ha slagit väldigt många människor som såg programmet är hur genuint trevlig Anders verkar. Han framstod som väldigt sympatisk redan under Mästarnas mästare, men det framgick ännu tydligare nu när han fick mer utrymme i rutan.

1772451758_8d74747c71_o

Vissa skulle dock tjäna på att synas lite mindre i rutan om de vill framstå som sympatiska. // gary busey av andrea lunin / CC BY-SA 2.0

Nu förhåller det sig faktiskt som så att jag kan bekräfta den bilden. Tidigare i år deltog jag i ett av Anders Erikssons träningsläger. Han arrangerar nämligen såna. Anders var oförfalskat jättetrevlig och verkade på riktigt tycka att det var roligt att babbla med oss sopor som deltog. Tanken slog mig i och för sig inledningsvis att han kanske främst var trevlig eftersom vi faktiskt gett honom pengar för att få vara där, men så var det inte. Min arbetsgivare ger ju t.ex. mig pengar, och det hindrar inte mig från att svära och uppföra mig passivaggressivt folkilsket åtta timmar om dagen. Anders spelar inte trevlig, han är trevlig.

Morsan hade förresten sett Anders på Mästarnas mästare, så när hon fick höra talas om träningslägret hörde hon av sig till mig och utbrast ”åh vad roligt att du fått träffa Anders Eriksson, han verkar så mysig!” Hur jag hade haft det under lägret var tydligen ointressant. Men hon hade förstås rätt. Anders är mysig.

Så, nu var det sagt och bekräftat. Anders Eriksson är genuint jättetrevlig. Jag vet, för jag har träffat honom och babblat enduro. Nu behöver ni inte fundera längre.

Rapporten från Ränneslättsloppet är förresten snart klar. Och det där träningslägret borde jag också skriva några ord om, men det gör jag knappast före Gotland Grand National. Jag måste ju hinna förbereda mig lite också.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s