Målsättningar inför Ränneslättsloppet

Imorgon är det Ränneslättsloppet. Efter en resa där inget gick som planerat är jag nu inkvarterad i väntan på start. Eftersom jag har fjärilar stora som pelikaner i magen är det lönlöst att försöka sova och jag har därför funderat lite på morgondagens målsättningar. Utan inbördes ordning:

1) Kom överens med nya framgaffeln illa kvickt. Precis som jag misstänkte har jag inte hunnit testköra den en minut, och även om Masens hoj kändes helt fantastisk med ombyggd gaffel har jag ju faktiskt inga garantier för att min ska bete sig på samma sätt.

2) Kör minst tre varv. För klassikern räcker det med att köra två varv, men jag siktar högre. Minst tre.

3) Få inte punktering. Sen jag körde sist har båda däcken på hojen tappat 0,3 kilo i tryck. Oroväckande. Jag pumpade däcken ikväll och det verkar hålla, men om trycket har sjunkit till imorgon bitti kan jag ha problem. Jag får väl trycka i tre kilo luft och köra tills däcken är tomma eller nåt.

4) Passera Berget minst en gång. GGN har Hästskon, Ränneslätt har Berget; en välkänd passage där många förare trasslar till det och ännu fler åskådare står och flabbar åt förare som trasslat till det. Till skillnad från Hästskon kan man dock helt undvika Berget genom att välja ett fegspår som går vid sidan av. Även om blotta tanken på ett fegspår får mig att skina upp som ett barn på julafton vill jag forcera Berget minst en gång.

5) Kör ett varv som är snabbare än något av Henning Pennings varv. Masen har lyckats dubbelboka en utlandsresa, så han ska inte köra. För mig återstår då att sparra med antingen Strömming eller Henning Penning. Jag kommer inte slå någon av dem på totalen – officiellt skyller jag på att båda kör fyrtakt och därför kan strunta i depåstopp – men kanske kan jag köra fortare under åtminstone ett av varven. Jag drog sticka och Henning Penning förlorade, eller vann, beroende på hur man ser på det.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s