En tredjedels klassiker

Stångebroslaget är avklarat och jag har pengen som bevisar det.


Jag frågade varför man avbildat en mumie på en mc258 på medaljen. Det ska visst föreställa Folke Filbyter, nån gammal stöt som Linköpingsborna tydligen är stolta över. Hur mumien kommer in i bilden fick jag inte veta.

16 kommentarer

Under Okategoriserade

16 svar till “En tredjedels klassiker

 1. Johan

  Hur gick det då? Jag var också där 🙂

  Gilla

  • Bättre än jag trodde, men sämre än jag hade hoppats. Jag är nöjd med tre varv, men hade gärna hamnat lite högre i resultatlistan. Nånstans runt mitten hade varit mysigt. Jag orkade inte riktigt hålla farten i värmen, även om banan var hur fin som helst.

   Hur gick det själv?

   /Nybörjaren

   Gilla

 2. Johan

  Kul! Det gick åt skogen för mig, ländryggen sa upp sig efter ca 30 minuter så jag orkade knappt stå och köra. Stånkade mig runt 2 varv sen bröt jag. Men jävlar vad det dammade första biten.

  Gilla

  • Jag känner igen det där. Jag blev också helt slut i ryggen väldigt tidigt och tröskade mig fram sittandes större delen av banan. Jag skulle vilja skylla på värmen, men ska sanningen fram handlar det nog mer om slarv med fysträningen.
   Ja jösses, bitvis såg man ju inte förbi framskärmen. Och ändå tyckte vissa att förutsättningarna var perfekta för att vrida fullt på rullen just där.
   Kör du Ränneslätt också?

   /Nybörjaren

   Gilla

   • Johan

    Då var det inte bara jag alltså, jag blev så besviken på mig själv bara. En vanlig vecka för mig är 4-5 pass på gym och körning på helgen, så jag förväntade mig att det skulle gå bättre. Dock vet jag att jag slarvat med ryggträning då jag rehabiliterat ett litet axelproblem.
    Nej jag fattar inte vad dom ser som inte jag ser när dom kommer på omkörning i total blindo ute i gräset.
    Ja, Ränneslätt är det tänkt att jag ska köra iallafall, har redan börjat kolla GoPro filmer från föregående år och har fått ett riktigt sug på revansch.

    Gilla

 3. Kör du så mycket på gym tycker jag gott att du kan skylla på värmen. Jag uppskattar att det var ungefär 70 grader varmt.

  Några tävlingar inplanerade innan Ränneslätt? Jag tycker att tävlingskalendern ser lite gles ut fram till dess och det vore skönt med ett genrep.

  /Nybörjaren

  Gilla

  • Johan

   Ja vi säger så.

   Nej, tanken var att jag skulle börja köra lite lokala klubbtävlingar i år men jag har haft fullt upp nu under våren och har inte ens lagt vantarna på en egen transponder än. Har du en egen transponder du kör med eller lånar du när det är tävling?

   Gilla

   • Jag köpte en transponder inför Jordsprätten men har inte använt den sen dess. Tanken var att det skulle bli lättare att spontantävla med en egen transponder. Det har inte blivit några såna ännu bara.

    /Nybörjaren

    Gilla

  • Johan

   Vart köpte du den någonstans? Jag har kollat lite men det finns ju lite olika och det verkade inte som att alla fungerade till alla system?

   Jag hade samma tanke då mina farbröder är på som tusan att jag ska börja köra lite tävlingar.

   Gilla

   • Enligt Svemo ska man ha AMB-transponder och de rekommenderar några återförsäljare här: http://www.svemo.se/sv/Grenar/Enduro/Tavling/Transponder/

    Det spelar nog ingen större roll varifrån man beställer. Jag och kompisarna har beställt från olika och det har funkat smidigt. Däremot har det varit lite knixigt att registrera och aktivera transpondern. Jag funderar lite på att skriva en kort instruktion om det. Det medföljande instruktionsbladet är nämligen värdelöst.

    Gilla

  • Johan

   Ja precis ja, dom där X2 transpondrarna har jag kollat på förr. Vet du vad prenumerationen innebär? Jag antar att det bara är för ”Mylaps” där man kan spara sina varvtider?
   Vad var det som var struligt med aktiveringen?

   Gilla

   • Utan prenumeration så funkar inte transpondern. Det ryktas ju dessutom om att man snart måste ha egen transponder även på klassikertävlingarna, så precis som tävlingslicensen är transponderprenumerationen nåt man måste göra plats för i årsbudgeten. Snart måste man väl börja ta sms-lån för att ha råd att hålla på med det här.

    Det är mest att instruktionsboken är så kortfattad att den skulle få plats på ett frimärke och t.ex. inte förklarar vad de olika indikatorlamporna betyder. Jag ska försöka skriva nåt pedagogiskt om det där.

    /Nybörjaren

    Gilla

   • Johan

    Men vafan är det för skit. Frågade min farbror hur hans funkade och han sa att han inte gjort någonting alls sen han köpte den för 100 år sedan, Inga prenumerationer eller så.
    Men dom måste väl ändå ha till sånt folk som bara vill köra GGN som en vadslagning t.ex. Men att man kanske får pröjsa extra för att låna den.

    Gilla

 4. De äldre modellerna kanske funkar utan prenumeration. Tekniken såg väl annorlunda ut antar jag. Eller så har jag fattat hela grejen med prenumeration på den nya modellen fel. Men jag tror inte det.

  /Nybörjaren

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s