GGN – uppladdningen som kom av sig

Mina bihålor låter ungefär som en kastrull havregrynsgröt som kokar upp. När träningsvärken efter barmarksträningen väl hade lagt sig blev jag brakförkyld och har varit det sedan dess. Jag har givetvis inte kört en enda minuts barmarksträning sen sist.

Mina vänner har inte velat umgås speciellt mycket med mig heller. // Achoo. av Joshua Wachs / CC BY-NC-ND 2.0

Mina vänner har inte velat umgås speciellt mycket med mig heller.
// Achoo. av Joshua Wachs / CC BY-NC-ND 2.0

Förkylning eller inte, motorcykeln kunde jag inte hålla mig ifrån. Eftersom varenda minut på cykeln är värdefull inför GGN åkte jag alltså ut till hemmabanan för ett lättare träningspass. Jag hade tänkt ta det väldigt lugnt, bara mysköra några varv för att känna på grejerna, men istället blev det en vild kamp för att undvika drunkningsdöden. Årets höst verkar bli som årets sommar, som blev som årets vår, som blev som årets vinter, dvs. väldigt regnig, och banan var så lerig att jag knappt kände igen den. Jag har förstås kört på hemmabanan i blöt väderlek tidigare, men det här var på en helt annan nivå. Det var t.ex. så halt redan i depån att jag höll på att gå ned i spagat när jag jag krängde på mig stövlarna.

Ute i spåret var det fullständig kalabalik. Varje kurva var som rysk roulette med sex kulor och acceleration innebar en överhängande risk för att bakhjulet helt skulle tappa fästet. Fler än en gång snurrade jag 180° när jag gav för mycket gas, men just idag var det ju inga större problem att vända cykeln tillbaka till åkriktningen; det var förstås bara att gasa till ytterligare en gång, så snurrade hojen snällt ett halvt varv till. Det stora problemet var istället att komma iväg från stillastående i den här situationen, eftersom hojen bevisligen bara snurrade runt vid gaspåslag istället för att åka framåt. Jag ritade så många åttor, nollor, nior och sexor i spåret att folk måste tro att jag försökte ge någon mitt telefonnummer.

Jag var förstås inte ensam om att ha problem i spåret den här dagen. När jag hade ägnat säkert en kvart åt att ömsom köra, ömsom gå bredvid och knuffa cykeln, uppför en backe upptäckte jag att bulten till växelspaken hade gängat ur. Vis av erfarenhet har jag nu för vana att ha med mig en uppsättning verktyg ut i spåret och under de tio minuter jag ägnade åt att skruva fast bulten igen såg jag säkert fem åkare som vurpade mitt i backen och gled ned igen med hoj och allt, som om det vore världens skitigaste vattenrutschkana. Från min utsiktspunkt på toppen fick högen av vurpade hojar och allt annat än roade förare mig av någon anledning att tänka på Blues Brothers.

It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses. // window on mulberry st av hannah / CC BY-NC-ND 2.0

It’s 106 miles to Chicago, we’ve got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it’s dark and we’re wearing sunglasses. // window on mulberry st av hannah / CC BY-NC-ND 2.0

Jag har inte känt mig så bortkommen sen i vintras, när jag knappt visste vilket handtag som var broms och vilket som var koppling. Klubbkompisarna försökte muntra upp mig och sa att Gotland Grand National är en barnlek om man klarar hemmabanan under såna här förhållanden, men jag kan inte med gott samvete hävda att jag ”klarade” banan; det var nog snarare så att jag överlevde den. Jag vurpade fler gånger än jag kunde räkna och jag gjorde så många piruetter när bakhjulet förlorade fästet att jag kände mig bakfull dagen efter. Att jag fick slita hund under mina två varv gjorde förstås inte heller underverk för förkylningen, men GGN är mindre än en månad bort och det finns inte tid att känna efter.

Imorgon ska jag köra igen. Då hoppas jag vid allt heligt att banan har torkat upp lite grann.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s