Endast handtvätt

Vissa saker med enduro är svåra att förstå sig på. Det mesta kommer man underfund med efter hand, men andra saker är faktiskt fullständigt obegripliga. Tvättråden, till exempel:

tvätt

Men om jag både tvättar och torkar i skuggan?

Ovanstående är tvättråden för mitt överkroppsskydd. Vid det här laget, efter ungefär ett halvårs mer eller mindre regelbunden enduro, luktar skyddet ungefär som insidan av Djävulens röv, men jag får inte tvätta det. Vad är det gjort av egentligen? Tuggat socker?

Det är samma sak med all utrustning: Byxorna, endast 30° fintvätt. Skyddsshortsen, endast kall handtvätt. Det enda som möjligen skulle kunna kallas för undantag är klubbtröjan jag köpte som reserv. Den kan tvättas i hisnande 40°, men eftersom jag behöver tvätta träningskläder i 60° för att inte lukta som ett vandrande lik och riskera att omgivningen tillkallar exorcist gör det egentligen detsamma.

20178401600_90eb23e85c_o

Ibland kan man tvingas till desperata metoder för att få bort endurolukten ur näsan. // They smell almost perfect av Aigle riding boots / CC BY 2.0

Jag kan faktiskt inte förstå logiken i att utrustning som konstant impregneras med litervis med svett inifrån och flodvis med lera och oljerester utifrån inte tål vatten. Förstår verkligen tillverkarna vad deras grejer används till? Det är inte precis Silvias brudklänning vi pratar om här.

Recensionen av Rörken och andra banor är på gång. Jag ska bara leta upp några roliga bilder först.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s