Mer om att kränga däck

Eftersom det varit hyfsat fint väder de senaste veckorna inbillade jag mig att tjälen nu skulle ha gått ur marken och att dubbdäcken därför skulle göra mer skada än nytta ute i spåret. Det blev alltså dags för årets andra däckkrängning. I ett tidigare inlägg lovade jag att smörja däcket med 5-56 för att kontrollera om detta ökar risken för punktering, men tydligen är jag lika dålig på att hålla mina löften som att hålla mig kvar på hojen. Min forskningsrapport på området får alltså vänta en stund. Däremot använde jag den här gången fönsterputs istället för grönsåpa.

dirty windows
Att fönstren inte kan tvättas när man tagit ut fönsterputsen till garaget får man bara acceptera.
Dirty windows av John Biddulph / CC BY-NC-SA 2.0

Jag kan inte påstå att själva krängningen påverkades i någon större utsträckning av att jag nu använde fönsterputs, men eftersom grönsåpa som bekant är lite mer trögflytande och därför något svårare att sprida ut över hela däcket så kör jag nog på fönsterputs i framtiden om jag tvingas välja en favorit. Dessutom visar en hastig Google-sökning att 750 ml fönsterputs är hela tre kronor billigare än motsvarande mängd grönsåpa, så här finns det stora pengar att spara för de som oroar sig för att enduro är en dyr sport.

Den här gången ställdes jag dock inför ett problem som inte uppstod när jag krängde dubbdäcken. På däcket ett par millimeter från fälgen löper en tunn gummikant. När man krängt på däcket på fälgen ska gummikanten löpa med samma avstånd från fälgen längs hela däcket.

däck
Så här (fingrar ingår oftast inte när man köper nya däck).

Att det verkligen blir så i praktiken är dock inte helt givet. I mitt fall gömde sig gummikanten inuti fälgen på ungefär en femtedel av däcket. Vad som kan hända om man inte åtgärdar en sån här sak har jag förstås ingen aning om, men vad jag vet är att det är enkelt att fixa. Vräk på ännu mer fönsterputs eller vilken smörja man nu valt att använda, släpp ur luften ur däcket, pumpa däcket igen och vänta. Om det inte funkar: repetera. Efter några tömningar och pumpningar kommer däcket glida i rätt läge.

Så här års har jag sett att vissa av de kunniga förarna behåller dubbdäcket i fram och kör med odubbat bakdäck. ”Om jag inte kan köra som de duktiga förarna så kan jag i alla fall se ut som de duktiga förarna”, resonerade jag, så jag krängde endast bakdäcket. Detta skulle visa sig vara ännu en av mina mycket dåliga idéer. Mer om det i nästa inlägg.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Mer om att kränga däck

  1. Moe

    Dags att börja skaffa reklam på din blogg nu, den rullar ju på bra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s