Erik och Mackan körde GGN

Erik och Mackan, ni vet den där programledarduon som med sina charmigt bonniga dialekter på uppdrag av TV6 filmar diverse spontana upptåg till synes utan manus (inte att förväxlas med Anders och Måns eller Filip och Fredrik som jobbar enligt exakt samma koncept. Vad är det egentligen med mediafolk och dialekter?), startade under 2011 sin programserie 99 saker man måste göra innan man dör. Ett jävligt roligt program om ni frågar mig.

Den 19:e saken man måste göra innan man dör är att köra Gotland Grand National, en av världens största endurotävlingar och tillika en institution inom svensk motorsport:

50% av Erik och Mackan klarade av att slutföra tävlingen. Om jag läst resultatlistan rätt kom han på sista plats i sin klass av de som slutförde loppet, men det förtar enligt mig ändå inte prestationen. Att utan träning eller andra förberedelser och utan tidigare erfarenhet ta sig runt ett varv på den 22 km långa banan är helt enkelt bra gjort efter förutsättningarna.

Vart vill jag då komma med detta? Jo det här är en stor bidragande orsak till att jag givit mig ut i enduroträsket över huvud taget. Om Erik och Mackan kan köra Gotland Grand National kan jag också. Skillnaden är att jag tänkte förbereda mig en smula innan.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s